lördag 24 april 2010

Äntligen lite mer sol

Det typiska aprilvädret slog till nu i veckan och erbjöd snö, regn, blåst och ett ytterst fåtal plusgrader. Inget kul väder att vara ute och påta i, med andra ord. Växterna mådde dock säkerligen bra, i alla fall av nederbörden. När solen idag äntligen visade sig kunde man se blommande vitsippor och vårlök på flera ställen i trädgården.

Vitsippa Vårlök

Idag har vi tagit hand om diverse krukrelaterade frågor. Vi har hämtat upp vinterförvarade fuchsior från pumphuset och hoppas på att åtminstone någon har överlevt. Vi har planterat begonior och kannor i krukor inomhus för att de ska ta sig innan vi ställer dem utomhus. Vi har plockat fram femöringarna ur skafferiet, lokaliserat överlevande rhizomer och planterat dessa. Sist men inte minst har vi sått några tomatfrön. Det mesta av arbetet var inomhusrelaterat, även om vi höll till på gräsmattan med all planteringsjord för att slippa städa så mycket.

Det är dock fler än de allra mest klassiska vårblommorna på gång. I trädgårdslandet kan man se de inspirerande rabarberknopparna sticka upp huvudet och i södra rabatten blommar backsippan Röde Klokke för fullt.

Rabarberknopp Backsippa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar